Vi använder oss av kakor (cookies) på fi.se för värdefulla funktioner som inte skulle fungera utan dem, och för statistik. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om de kakor vi använder och hur du hanterar dem.

2016-02-24

Var tredje ung person som ska flytta hemifrån anser sig sakna tillräckliga kunskaper om ekonomi inför flytten. Flest frågetecken rör lån och försäkringar. Det visar en undersökning som FI låtit göra.

Undersökningen baseras på telefonintervjuer med 1 000 personer mellan 18 och 24 år och är en del av Finansinspektionens arbete med finansiell folkbildning.

Ekonomiska val kan få stora konsekvenser. Därför är det viktigt med oberoende information och att den finns lätt tillgänglig på internet. Enligt undersökningen är föräldrar och internet de främsta informationskällorna för dagens unga vuxna.

Svaren från undersökningen kommer att ligga till grund för FI:s fortsatta arbete med finansiell folkbildning.

– För att kunna planera riktade utbildningsinsatser är det viktigt att vi har kunskap om målgruppens behov. De svar vi fått kommer att hjälpa oss mycket i arbetet framöver, säger Therese Wieselqvist Ekman, projektledare på FI.

Kontakt

  • Therése Wieselqvist Ekman

    Projektledare
    Tfn:  08-787 81 86

xltw%tzEJ%s%umupn%tHSpu4(ulr(%vtww(opwl(opyyl(%stol({å(qt6%sp(xpo(otr.lx{Fmzo%yHs%t%t{E77%w%w%w6qt6%sp7Qzwop}5^P7Vzy%s%uxpy%t7Qtyly%sv%uy%svl{7Qtyly%sv%uy%svl{97Wt%s%tly7`yrl5z%slv}l5{l5wly5zns5qz}%slv}tyrl}7xltw%tzE(xltw%tzEqtyly%sty%s{pv%ttzypyKqt6%spqtyly%sty%s{pv%ttzypyKqt6%sp