Vi använder oss av kakor (cookies) på fi.se för värdefulla funktioner som inte skulle fungera utan dem, och för statistik. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om de kakor vi använder och hur du hanterar dem.

Såväl finansiella företag som ett betydande antal företag och yrkesutövare utanför den finansiella sektorn är skyldiga att följa de sanktioner som EU:s ministerråd har utfärdat (i förordning 2580/2001) och som riktar sig mot

  • personer och enheter som misstänks för inblandning i terroristhandlingar eller samröre med terrorister, och
  • personer med anknytning till vissa regimer utanför EU.

De finansiella företagen ska informera Finansinspektionen om konton och belopp som frysts enligt sanktionerna och meddela förändringar för dessa konton.

På EU-kommissionens webbplats finns dokumentation över samtliga finansiella sanktioner som har utfärdats och information om de personer, grupper och enheter som sanktionerna riktas mot.

Kontakt

  • Enheten Penningtvätt

    Tfn:  08-787 80 00
    This is a mailto link

En internationell aktör

FI deltar i närmare 110 internationella arbetsgrupper och är ordförande i två av dem. Detta innebär tusentals möten per år i Europa – främst i Frankfurt, Paris, Bryssel och London.

 
 
xltw%tzEqtyly%sty%s{pv%ttzypyKqt6%spqtyly%sty%s{pv%ttzypyKqt6%spxltw%tzEqtyly%sty%s{pv%ttzypyKqt6%spqtyly%sty%s{pv%ttzypyKqt6%sp