Vi använder oss av kakor (cookies) på fi.se för värdefulla funktioner som inte skulle fungera utan dem, och för statistik. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om de kakor vi använder och hur du hanterar dem.

EU:s ministerråd har genom förordningar utfärdat sanktioner i syfte att frysa tillgångar för personer och enheter som misstänks för inblandning i terroristhandlingar eller samröre med terrorister.

Sanktionerna är riktade mot:

  • al-Qaida (ursprungligen Usama bin Ladin, al-Qaida och talibanerna)
  • vissa personer och enheter.

Sanktioner mot talibanerna ligger sedan 2011 inte längre i samma lista som sanktionerna mot al-Qaida utan i en lista över sanktioner mot Afghanistan.

Uppdaterad information om vilka sanktioner som utfärdats finns på Utrikesdepartementets (UD) webbplats (se länkarna nedan). Informationen på UD:s webbplats uppdateras löpande och UD uppmanar den som vill kontrollera vad som gäller i dagsläget att kontakta ansvarig geografisk enhet på UD.

Kontakt

  • Enheten Penningtvätt

    Tfn:  08-408 980 00
    This is a mailto link

xltw%tzEJ%s%umupn%tHSpu4(ulr(%vtww(opwl(opyyl(%stol({å(qt6%sp(xpo(otr.lx{Fmzo%yHs%t%t{E77%w%w%w6qt6%sp7Ty%tp}yl%ttzypww%t7P`5%slyv%ttzyp}7P`5%slyv%ttzyp}5xz%t5%tp}}z}t%sx7xltw%tzEqtyly%sty%s{pv%ttzypyKqt6%spqtyly%sty%s{pv%ttzypyKqt6%spxltw%tzEqtyly%sty%s{pv%ttzypyKqt6%spqtyly%sty%s{pv%ttzypyKqt6%sp