Vi använder oss av kakor (cookies) på fi.se för värdefulla funktioner som inte skulle fungera utan dem, och för statistik. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om de kakor vi använder och hur du hanterar dem.

Internationella organisationen för försäkringstillsynsmyndigheter, IAIS (International Association of Insurance Supervisors) är det viktigaste organet på global nivå för samarbete om regler och tillsyn som rör försäkring.
 
Organisationen grundades 1994 och har samlat tillsynsmyndigheter som representerar cirka 180 jurisdiktioner (inklusive de flesta delstaterna i USA, vilka var och en har sin egen lagstiftning och tillsyn för försäkring) från mer än 120 länder. Mätt i premier täcker organisationen 97 procent av världen.

Läs mer
Dokument Extern länk
xltw%tzEJ%s%umupn%tHSpu4(ulr(%vtww(opwl(opyyl(%stol({å(qt6%sp(xpo(otr.lx{Fmzo%yHs%t%t{E77%w%w%w6qt6%sp7Ty%tp}yl%ttzypww%t7Rwzmlw%t7Qz}%slv}tyr5TLT^7xltw%tzEnl}tyl6lyop}%s%szyKqt6%spnl}tyl6lyop}%s%szyKqt6%spxltw%tzEqtyly%sty%s{pv%ttzypyKqt6%spqtyly%sty%s{pv%ttzypyKqt6%sp