Vi använder oss av kakor (cookies) på fi.se för värdefulla funktioner som inte skulle fungera utan dem, och för statistik. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om de kakor vi använder och hur du hanterar dem.

2011-12-07

PRESSMEDDELANDE

I dag får ytterligare två företag anmärkningar för brister i sina bonussystem. Det gäller Nordea Bank AB och Nordea Investment Management AB som också får straffavgifter på tre miljoner kronor.
 
Nordea Bank och Nordea Investment Management har haft brister i sina bonussystem. Bolagen har inte skjutit upp delar av den rörliga ersättningen till risktagare som regelverket kräver.

Både Nordea Bank och Nordea Investment Management får en anmärkning och ska betala en straffavgift på 3 miljoner kronor.
 
Detta är andra gången som FI ingriper mot företag till följd av vårens undersökning om finansföretagens bonussystem. I juni 2011 fick fyra andra företag anmärkning med tillhörande straffavgift.

xltw%tzEJ%s%umupn%tHSpu4(ulr(%vtww(opwl(opyyl(%stol({å(qt6%sp(xpo(otr.lx{Fmzo%yHs%t%t{E77%w%w%w6qt6%sp7[}p%s%s7[}p%s%sxpoopwlyopy7Wt%s%tly7Yz}opl5ql}5lyxl}vytyrl}5qz}5m}t%s%tp}5t5mzy%u%s%s%y%s%tpxpy57xltw%tzEqtyly%sty%s{pv%ttzypyKqt6%spqtyly%sty%s{pv%ttzypyKqt6%sp