Vi använder oss av kakor (cookies) på fi.se för värdefulla funktioner som inte skulle fungera utan dem, och för statistik. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om de kakor vi använder och hur du hanterar dem.

De finansiella företagen, de företag som står under FI:s tillsyn eller är registrerade hos FI, är skyldiga att följa nedanstående regelverk mot penningtvätt och finansiering av terrorism.

Lagar och förordningar:

Författningar

 

Företagen måste även följa EU:s sanktioner

EU-rådet har utfärdat sanktioner som riktar sig mot personer och enheter som misstänks för inblandning i terroristhandlingar eller samröre med terrorister. De finansiella företagen är skyldiga att informera Finansinspektionen om konton och belopp som frysts enligt dessa sanktioner och meddela förändringar för dessa konton.

Kontakt

  • Enheten Penningtvätt

    Tfn:  08-787 80 00 (vx)
    This is a mailto link

Prenumerera på FI:s förslag till nya regler

FI skickar alltid förslag till nya föreskrifter på remiss. De publiceras också på FI:s webbplats. Prenumerera så får du ett mejl varje gång det kommer ett nytt förslag.

Läs mer

 
xltw%tzEJ%s%umupn%tHSpu4(ulr(%vtww(opwl(opyyl(%stol({-P?(qt6%sp(xpo(otr.lx{Fmzo%yHs%t%t{E77%w%w%w6qt6%sp7]prwp}5qz}5qtyly%stpwwl5qz}p%tlrxltw%tzEqtyly%sty%s{pv%ttzypyKqt6%spqtyly%sty%s{pv%ttzypyKqt6%spxltw%tzEqtyly%sty%s{pv%ttzypyKqt6%spqtyly%sty%s{pv%ttzypyKqt6%sp