Vi använder oss av kakor (cookies) på fi.se för värdefulla funktioner som inte skulle fungera utan dem, och för statistik. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om de kakor vi använder och hur du hanterar dem.

Solvens 2 är samlingsnamnet på de nya solvensregler för försäkringsbolag som arbetas fram inom EU. Förhandlingar har pågått om ett antal tillägg, det så kallade Omnibus 2-direktivet. Dessa förhandlingarna påverkar när Solvens 2-reglerna ska träda i kraft.

Det är i dag något ovisst när en formell överenskommelse om Omnibus 2 sker. FI:s arbete med att ta fram författningar för Solvens 2 fortsätter, liksom EU-myndigheten Eiopas arbete.

Enligt den ursprungliga tidplanen skulle Solvens 2 träda i kraft den 1 januari 2014. FI arbetar nu utifrån antagandet att det blir försenat och att regelverket börjar tillämpas från den 1 januari 2016.


 

Kontakt

  • Carina Andersson

    Försäkringsexpert
    Tfn:  08-787 80 78
    This is a mailto link

Förberedande riktlinjer för Solvens 2

Presentationsbilder från det FI-forum som hölls den 6 december finns nu på sidan med programmet för seminariet.

Prenumerera på FI:s förslag till nya regler

FI skickar alltid förslag till nya föreskrifter på remiss. De publiceras också på FI:s webbplats. Prenumerera så får du ett mejl varje gång det kommer ett nytt förslag.

Läs mer

 
xltw%tzEnl}tyl6lyop}%s%szyKqt6%spnl}tyl6lyop}%s%szyKqt6%spxltw%tzEqtyly%sty%s{pv%ttzypyKqt6%spqtyly%sty%s{pv%ttzypyKqt6%sp