Vi använder oss av kakor (cookies) på fi.se för värdefulla funktioner som inte skulle fungera utan dem, och för statistik. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om de kakor vi använder och hur du hanterar dem.

Den femte kvantitativa förstudien i Solvens 2-arbetet, QIS 5, vänder sig till försäkringsbolag i samtliga EU-länder. För att svenska förhållanden ska avspeglas i resultatet är det viktigt med ett brett deltagande från svenska bolag. Det är också ett av de sista tillfällena att påverka de detaljerade specifikationerna för Solvens 2.

Den femte förstudien, QIS 5, genomförs under augusti–november 2010. Syftet är att testa genomförandeåtgärder och kalibreringen av parametrar. Utfallet förväntas ge en bild av reglernas effekt på den europeiska försäkringsindustrin.

Försäkringsbolagen kan tillämpa förenklade beräkningssätt i QIS 5. Det finns också avsnitt som behandlar interna modeller och försäkringsgrupper.

Frågor om QIS 5 ska skickas till Finansinspektionen (inte till CEIOPS) på mejladressen: This is a mailto link


Prenumerera på FI:s förslag till nya regler

FI skickar alltid förslag till nya föreskrifter på remiss. De publiceras också på FI:s webbplats. Prenumerera så får du ett mejl varje gång det kommer ett nytt förslag.

Läs mer

 
xltw%tzE|t%s?Kqt6%sp|t%s?Kqt6%spxltw%tzEqtyly%sty%s{pv%ttzypyKqt6%spqtyly%sty%s{pv%ttzypyKqt6%sp