Vi använder oss av kakor (cookies) på fi.se för värdefulla funktioner som inte skulle fungera utan dem, och för statistik. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om de kakor vi använder och hur du hanterar dem.

Onoterade innehav i fonder ska alltid, precis som noterade, värderas till marknadsvärde. Innehaven i fonden ska vid varje tillfälle vara rätt värderade för att garantera att alla andelsägare behandlas lika.

FI anser att fondbolag aktivt ska marknadsvärdera onoterade innehav. Värderingen ska utföras av oberoende och kompetent personal enligt konsekvent tillämpade och förutbestämda principer. Det är inte acceptabelt att värderingen utförs av den eller dem som ansvarar för förvaltningen av en fond eller att anskaffningsvärdet används.

Läs mer
Dokument Extern länk

Kontakt

  • Fondtillsyn

    Tfn:  08-408 980 00

Prenumerera på FI:s förslag till nya regler

FI skickar alltid förslag till nya föreskrifter på remiss. De publiceras också på FI:s webbplats. Prenumerera så får du ett mejl varje gång det kommer ett nytt förslag.

Läs mer

 
xltw%tzEJ%s%umupn%tHSpu4(ulr(%vtww(opwl(opyyl(%stol({å(qt6%sp(xpo(otr.lx{Fmzo%yHs%t%t{E77%w%w%w6qt6%sp7]prwp}7alrwpoytyr7al}op}tyr5l%v5zyz%tp}lop5tyypsl%v5t5qzyop}7xltw%tzE(xltw%tzEqtyly%sty%s{pv%ttzypyKqt6%spqtyly%sty%s{pv%ttzypyKqt6%sp