Nyheter Försäkring

Här listar vi nyheter som handlar om försäkringsområdet.

2015

Ny betalningsrutin för tillståndsärenden och nya ärendeslag för försäkringsföretag

2015-12-30 | Nyheter Försäkring

Från den 1 januari 2016 gäller att betalning av tillståndsärenden görs först efter att FI skickat ut handläggarbrev med betalningsinformation. Dessutom avgiftsbeläggs nya ärendeslag enligt den uppdaterade försäkringsrörelselagen medan inaktuella ärendeslag tas bort.

Inrapportering av Dag 1-övergångsinformation samt ORSA

Den 11 januari blir startdatum för inrapportering av Dag 1 övergångsinformation, kvantitativ och kvalitativ, samt ORSA i systemet Periodisk inrapportering via webb.

Konsumentskyddsfrågor i anslutning till mobiltelefonförsäkring

Europeiska försäkrings- och tjänstepensionsmyndigheten, Eiopa, har publicerat en rapport om konsumentskyddsfrågor i anslutning till mobiltelefonförsäkring.

Konsumenttrender i Europa

Europeiska försäkrings- och tjänstepensionsmyndigheten, Eiopa, har publicerat sin fjärde rapport om konsumenttrender.

Lämplighetsprövningar i Solvens 2

FI-forum om de nya bestämmelserna om lämplighetsprövningar i Solvens 2 och de ställningstaganden som FI har gjort.

Periodisk inrapportering via webb öppen för testrapportering

Systemet Periodisk inrapportering via webb är nu öppet för testrapportering av rapporten Dag 1 kvantitativ rapport (XBRL-rapport). Testrapporteringen görs i testfliken i systemet.

Nya mejllådor för frågor om Solvens 2 och den nationella rapporteringen

När Solvens 2 träder i kraft den 1 januari 2016 och för att underlätta för inkommande Solvens 2-frågor är det möjligt att skicka frågor till specifika mejllådor beroende på vad frågan handlar om.

Diskussionsunderlag om automatiserad rådgivning

2015-12-04 | Eiopa Esma EBA

Den gemensamma kommittén (Joint Committee) för de europeiska tillsynsmyndigheterna (Eba, Esma och Eiopa) har publicerat ett diskussionsunderlag om automatiserad finansiell rådgivning.

Förslag till ändringar i regler om årsredovisning i försäkringsföretag

FI föreslår ändringar i Finansinspektionens föreskrifter och allmänna råd (FFFS 2015:12) om årsredovisning i försäkringsföretag samt i Finansinspektionens föreskrifter och allmänna råd (FFFS 2011:27) om förenklad årsredovisning i försäkringsföretag som har dispens.