Nyheter Försäkring

Här listar vi nyheter som handlar om försäkringsområdet.

2020

Yttrande över promemorian Genomförande av ändringar i Solvens 2-direktivet med anledning av ESA-översynen

Finansinspektionen tillstyrker i huvudsak förslagen i promemorian. Men i vissa delar anser FI att förslagen behöver ses över.

Nya rutiner för ökad öppenhet

2020-12-21 | Nyheter Om FI Marknad

Från och med 1 januari 2021 kommer FI att införa nya rutiner för hur vi informerar om påbörjade och avslutade tillsynsundersökningar.

Brexitguide för konsumenter med brittiska försäkringar

2020-12-21 | Brexit Eiopa Nyheter

Europeiska försäkrings- och tjänstepensionsmyndigheten (Eiopa) har tagit fram en brexitguide som riktar sig till den som har en liv- eller pensionsförsäkring i Storbritannien. Syftet är att öka konsumenternas kunskap om hur sådana försäkringar kan påverkas av brexit.

Eiopa publicerar förslag på förändringar i Solvens 2

Europeiska försäkrings- och tjänstepensionsmyndigheten (Eiopa) har publicerat det förslag över förändringar i Solvens 2-regelverket som de har lämnat till Europeiska kommissionen. Förslaget avser att hålla regelverket aktuellt genom att introducera en balanserad uppdatering för att bättre spegla ekonomiska förhållande och komplettera verktygslådan för tillsyn.

Debattartikel i Dagens Industri 17/12: Klimatredovisning snart lika skarp som finansiell

År 2020 kommer gå till historien som ett av de tre varmaste åren som någonsin har uppmätts, ett år med rekordstora skogsbränder och rekordmånga orkaner. Att utvecklingen är ohållbar och måste brytas är ett faktum och en nödvändig omställning har påbörjats för att motverka klimatförändringarna.

Påminnelse om vad som gäller vid en avtalslös brexit

2020-12-14 | Brexit Nyheter Marknad

FI reder ut vad som gäller för det fall övergångstiden skulle löpa ut utan att ett avtal mellan EU och Storbritannien som reglerar frågorna har trätt i kraft.

Your Europe, en ny EU-portal

2020-12-14 | Nyheter Om FI Marknad

Nu tas det första steget mot en gemensam digital ingång till Europa. Den nya EU-portalen Your Europe ska underlätta för privatpersoner och företagare att hitta information och utföra ärenden digitalt inom hela EU.

Möjlighet att testrapportera enligt Eiopa DPM 2.5.0

Det är nu möjligt att testrapportera enligt Eiopas DPM 2.5.0 i systemet Periodisk inrapportering via webb. Testrapportering görs i testfliken.

Konsekvenser av en utvidgad rätt till återköp och överföringar

FI har fått i uppdrag av regeringen att kartlägga och sammanställa tänkbara konsekvenser av att det införs en ovillkorlig rätt till återköp av och överföring av värdet i individuella fond- och depåförsäkringar tecknade före den 1 januari 2006 (återköp) respektive den 1 juli 2007 (överföring). FI redovisar nu resultatet av vår kartläggning.