Nyheter Marknad

Här listar vi nyheter som handlar om området Marknad.

2015

Svar på EU-förslag om regelverk för finansiella tjänster och säkerställda obligationer

2015-12-23 | Remissvar Marknad

FI har tillsammans med Finansdepartementet och Riksbanken lämnat svar till två samråd från EU-kommissionen om EU:s regelverk för finansiella tjänster och om harmonisering av marknaden för säkerställda obligationer.

Remissvar på promemorian Tillsyn över efterlevnaden av EU:s marknadsmissbruksförordning

2015-12-21 | Remissvar Marknad

Finansinspektionen tillstyrker promemorians lagförslag men har synpunkter på bedömningen att FI ska hantera kostnader som har samband med det nya regelverket inom befintliga ekonomiska ramar.

Esma söker kandidater till referensgrupp med intressenter

2015-12-18 | Esma Nyheter Marknad

Europeiska värdepappers- och marknadsmyndigheten (Esma) söker kandidater till intressentgruppen för värdepapper och marknader, SMSG.

Förslag till nya regler om återhämtningsplaner

Finansinspektionen föreslår nya föreskrifter som beskriver vad banker, kreditmarknadsföretag och värdepappersbolag ska ha för innehåll i sina återhämtningsplaner.

Krav på central motpartsclearing av ränteswappar från juni 2016

2015-12-10 | Nyheter Emir Marknad

Den 21 juni 2016 inför EU krav på central motpartsclearing av ränteswappar utställda i de fyra G4-valutorna: euro, amerikanska dollar, brittiska pund och japanska yen.

FI tillämpar nya Esma-riktlinjer om alternativa nyckeltal

Den 3 juli 2016 införs nya riktlinjer i EU om alternativa nyckeltal. FI kommer att tillämpa riktlinjerna från och med att de träder i kraft.

FI tillämpar nya Esma-riktlinjer om alternativa nyckeltal

2015-12-08 | Regler Esma Nyheter

Den 3 juli 2016 införs nya riktlinjer i EU om alternativa nyckeltal. FI kommer att tillämpa riktlinjerna från och med att de träder i kraft.

QQM Fund Management, 262 500 kronor

2015-12-04 | Sanktioner Marknad

QQM Fund Management AB ska betala särskild avgift med 262 500 kronor för underlåtenhet att inom föreskriven tid anmäla att två korta nettopositioner i aktier i MedivirAB har passerat relevanta tröskelvärden för anmälan till Finansinspektionen.

FI-analys 3: Oförändrad likviditet i marknaden för säkerställda obligationer

2015-12-01 | Rapporter Marknad Bank

Marknaden för säkerställda obligationer är central för bankernas finansiering och därmed den finansiella stabiliteten. Kraven på att banker ska hålla mer kapital och likviditet för sin verksamhet har skärpts sedan finanskrisen.

TGS Management Company, LLC, 87 500 kronor

2015-11-27 | Sanktioner Marknad

TGS Management Company, LLC ska betala särskild avgift med åttiosjutusenfemhundra (87 500) kronor för underlåtenhet att inom föreskriven tid anmäla att en kort nettoposition i aktier i Seamless Distribution AB har passerat relevant tröskelvärde för anmälan till Finansinspektionen.