Om webbplatsen

FI:s webbplats ska användas för att effektivisera vår verksamhet, ge god service till företag och allmänhet samt säkerställa öppenhet och insyn.

Välkommen till FI:s webbplats

 Webbplatsen innehåller:

  • aktuell information till företag, konsumenter av finansiella tjänster, media och övriga
  • vägledning till företag under tillsyn
  • interaktiva tjänster inom flera områden.

Om du vill följa oss kan du prenumerera  pressmeddelanden, flaggningsmeddelanden och ny information. 

Kontakta oss gärna och säg vad du tycker på webbredaktionen@fi.se

Upphovsrätt

Textmaterialet på webbplatsen får användas fritt, bara källan anges. FI är upphovsman, om inget annat anges.

För bilder och grafik gäller vissa restriktioner:

Porträttfotografierna i bildarkivet (pressbilder)  får användas av media i redaktionellt syfte. Övriga bilder får inte användas utan tillstånd av FI:s kommunikationsavdelning.

FI:s logotyp är ett registrerat varumärke. Inga företag, varken under tillsyn eller registrerade företag, får använda denna logotyp på något sätt.

Ansvarsfriskrivning

FI strävar efter att hålla informationen på webbplatsen uppdaterad och korrekt, men den ska inte ses som en lagtext i ämnet. För författningar gäller den tryckta versionen. 

Ibland länkar vi till andra webbplatser. Vårt mål är att länkarna ska vara aktuella, men länkarna kan ändras utan vår vetskap.

Gallring

De flesta sidorna med publiceringsdatum ("nyhetssidor") på fi.se avpubliceras efter fem år. Undantag från den regeln görs för de sidor som publiceras i följande listor: Rapporter, Sanktioner, Statistik, Styrelsemöten, Särskilda PM och beslut samt Tal och debatt.

Anpassning för funktionsnedsättning

FI:s webbplats är utvecklad utifrån WCAG 2.0 och W3C/WAI:s riktlinjer för hur man konstruerar webbplatser för att underlätta för personer med funktionsnedsättning att tillgodogöra sig innehållet.

Läs mer på sidan Tillgänglighet för fi.se

Webbläsare

Webbplatsen är kompatibel med följande webbläsare:

  • Mozilla Firefox
  • Internet Explorer
  • Chrome
  • Safari

FI:s rapporteringssystem använder sig också av webbgränssnitt. En del av dessa stödjer endast Internet Explorer.

Om kakor (cookies) och lokal lagring av data på fi.se

Enligt lagen om elektronisk kommunikation ska alla som besöker en webbplats med kakor (cookies) få information om att webbplatsen använder kakor och vad de används för. Besökaren ska också samtycka till att kakor används.

Kakor är små textfiler som sparas på besökarens dator. Ett vanligt användningsområde är för att hålla reda på vem som svarat på en webbenkät, för att undvika att någon svarar flera gånger. De används också för statistik. Men kakor kan även behövas för rent grundläggande funktioner hos en webbplats, till exempel för att se till att ett val du gjort på en webbsida följer med när du går vidare till nästa.

Det finns två typer av kakor:

  • Sessionskakor, som lagras tillfälligt i datorn under den tid som du är kvar på webbplatsen. De försvinner när webbläsaren stängs.
  • Kakor som lagras i datorn under en längre tid, fram till ett förbestämt utgångsdatum. De kallas ibland för varaktiga kakor.

Kakor som fi.se använder

Här är en lista på de kakor vi använder på fi.se.

Namn: ASP.NET_SessionId
Domän: fi.se 

En sessionskaka som används för webbplatsens funktion. Kakan sparar ingen personlig information om besökaren och kan inte användas för att spåra besök på andra webbplatser. Den försvinner när man stänger webbläsaren.

Namn: sc_anonymous_id
Domän: soundcloud.com

Tredjepartskaka som används av Soundcloud där vi lagrar våra poddradiosändningar. 

Lokal lagring av data – Youtube

Utöver detta använder Youtube en teknik som kallas lokal lagring av data och som liknar kakor. Sådana data lagras när du besöker sidor på fi.se där vi bäddat in filmer från vår Youtubekanal. Läs mer i Googles sekretesspolicy.

Kakor som används i FI:s rapporteringssystem

Namn: ASP.NET_SessionId
Domän: finanscentralen.se och forsform.se

Sessionskakor som används av FI:s system för att rapportera flaggning och finansiella rapporter (Finanscentralen) samt Försäkringsförmedling.

Namn: UPD, WASID_HAG, WAAK_HAG, fiamlb1337
Domän: finansinspektionen.se

Sessionskakor som används av FI:s Rapporteringsportal. 

Dela-funktioner

Om du klickar på delafunktionerna på fi.se så länkas du vidare till webbplatserna för Twitter, Linkedin eller Facebook. Dessa webbplatser placerar sina egna kakor i din webbläsare.

Senast granskad: 2019-07-11
Laddar sidan