Uppdatering: ny inloggning för rapportering av börsinformation och flaggning

Den 20 februari 2020 (OBS! nytt datum) inför FI en ny inloggnings- och behörighetslösning för rapportering av börsinformation (tidigare kallat ”finansiella rapporter”) och flaggningar. Den nya inloggningen kräver bank-id och kommer att helt ersätta det gamla sättet att logga in. Själva rapporteringen berörs däremot inte utan ska göras på samma sätt som tidigare.

För att vara redo inför detta är det bra att registrera konto i FI:s Rapporteringsportal och delegera behörigheter i god tid innan. Det har varit möjligt att göra från och med den 20 januari 2020. Mer information och länk till systemet finns på sidan Om Rapporteringsportalen.

Viktigt att ange nyhetsdistributör

Juridiska personer måste ange sin nyhetsdistributör i den nya lösningen. Detta sker genom att en firmatecknare loggar in i Rapporteringsportalen, söker fram bolaget, går in på fliken Redigera nyhetsdistributör, bockar för Bolaget är nyhetsdistributör och därefter sparar.

Den som saknar svenskt personnummer eller bank-id

Personer som saknar svenskt personnummer eller bank-id ska registrera sig med en e-postadress och mobilnummer. En länk till registreringen ("Registrera dig som utländsk användare") finns på sidan Om Rapporteringsportalen. När det gäller utländska juridiska personer kan en företagsadministratör eller en rapportör göra registreringen. En företagsadministratör är motsvarigheten till en firmatecknare för en utländsk juridisk person. Samma länk ("Registrera dig som utländsk användare") ska användas även i detta fall.

Frågor och support om identifiering för rapportering till FI

Ytterligare information, en lathund och instruktionsfilmer finns på sidan Om Rapporteringsportalen. Om ni har frågor, vänligen kontakta Rapporteringsavdelningen på tfn 08-408 980 37 (telefontid vardagar kl. 9–11) eller via mejl till rapportering@fi.se.