Finansinspektionen vill påminna om att de finansiella institutens arbete mot penningtvätt som gäller balansdagen 31 december 2020 ska vara rapporterad senast 31 mars 2021.
Internationella valutafonden (IMF) har publicerat sin slutliga rapport om Sveriges ekonomi.
Nu finns det möjlighet att lämna synpunkter på ett utkast till delegerade akter för de upplysningar som ska lämnas enligt artiklarna 8, 9 och 11 i EU:s förordning om hållbarhetsrelaterade upplysningar (förordning [EU] 2019/2088).
Finansinspektionen har tidigare varnat konsumenter för riskerna med handel av kryptotillgångar. Vi anser även att köp av finansiella instrument med kryptotillgångar som underliggande tillgång är olämplig för de flesta, om inte alla, konsumenter. Nu upprepar även de europeiska tillsynsmyndigheterna sina varningar kring kryptotillgångar.
Den gemensamma kommittén för de europeiska tillsynsmyndigheterna EBA, Eiopa och Esma rekommenderar att myndigheter och finansmarknadsaktörer utgår från det utkast till delegerade akter som publicerades den 4 februari i sina förberedelser inför att EU:s förordning om hållbarhetsrelaterade upplysningar ska börja tillämpas. Det framgår av ett uttalande från den gemensamma kommittén. Finansinspektionen ställer sig bakom rekommendationen.
Den gemensamma kommittén för de europeiska tillsynsmyndigheterna EBA, Eiopa och Esma har överlämnat en slutlig rapport till EU-kommissionen med utkast till tekniska standarder för innehåll, metoder och presentation för redovisning, enligt EU-förordningen om hållbarhetsrelaterade upplysningar inom sektorn för finansiella tjänster (SFDR).
Internationella valutafonden, IMF, har publicerat ett utlåtande där organisationen ger sin syn på den svenska ekonomin.
Ordföranden för de europeiska tillsynsmyndigheternas gemensamma kommitté (Joint Committee of the European Supervisory Authorities) har ställt ett antal frågor till EU-kommissionens generaldirektör om hur den så kallade disclosureförordningen ska tolkas och tillämpas.
Nordisk-baltiska myndigheter uppdrar åt IMF att göra en analys av gränsöverskridande risker för penningtvätt och finansiering av terrorism i regionen.
Den 1 januari 2021 gick övergångsperioden ut för Storbritanniens utträde ur EU. Det innebär att brittiska finansiella företag i Sverige nu är tredjelandsföretag. Detsamma gäller för svenska finansiella företag som etablerar sig i Storbritannien, i förhållande till EU.