FI utbildar rekordmånga budget- och skuldrådgivare

Den 9 februari håller FI, via nätverket Gilla din ekonomi, sin första digitala utbildning för året. Hela 200 budget- och skuldrådgivare och konsumentvägledare från hela landet ska gå ”Trygga din ekonomiska framtid” - en fortbildning i privatekonomi.

Genom fortbildningen får deltagarna en ökad kunskap för att lättare stödja människor i olika frågor om privatekonomi. Utbildningen ger verktyg så deltagare i sin tur kan guida andra till rätt instans. I dag arbetar cirka 400 personer som budget- och skuldrådgivare i Sverige och ungefär hälften av dessa och flera konsumentvägledare har anmält sig till Gilla din ekonomis fortbildning. Cirka 150 personer går utbildningen för första gången medan resterande går den igen för att förnya sina kunskaper.

Enligt lag ska kommuner erbjuda gratis ekonomisk rådgivning till personer som är eller riskerar att bli skuldsatta. Både för att förebygga överskuldsättning och för att hjälpa skuldsatta personer att hitta en lösning på sina problem. Många kommuner erbjuder också stöd i frågor om konsumenträtt via sina konsumentvägledare.

Läs mer om nätverket Gilla din ekonomi och utbildningen "Trygga din ekonomiska framtid" på www.gilladinekonomi.se.

Har du eller någon du känner svårt att få sin ekonomi att gå ihop? En budget- och skuldrådgivare kan ge en råd och konkreta förslag om hur man kan planera sin ekonomi och hantera sina skulder. Du hittar din budget- och skuldrådgivare på din kommuns webbplats eller via Hallå konsument. Här hittar du också kontaktuppgifter till närmsta konsumentvägledare.

Laddar sidan