Resultat

2024

Barn utsätts för bedrägerier i populära spel

Allt fler barn och unga blir bedragna på pengar i de mest populära onlinespelen. Det kan handla om allt från några hundra kronor till upp emot tusentals kronor. FI, Internetstiftelsen och Polisen vill nu uppmärksamma föräldrar på riskerna med bedrägerier riktade mot barn i populära spel såsom Roblox och Counter Strike.

Varning för risker med investeringstips på sociala medier

Allt fler hushåll möts av investeringstips i sociala medier och många kan lockas av att hitta sätt att snabbt bli rik. Men de råd, tips och rekommendationer som ges kan vara i ett helt annat syfte än välvilja.

Årets fattigaste månad – så pratar du pengar med barnen

Januari är för många, inte minst barnfamiljer, årets fattigaste månad. Men hur förklarar du det för dina barn? Här är några tips från vår rådgivare Moa Langemark.

Nystarta din privatekonomi 2024

2024-01-09 | Låna Konsument Spara

Det nya året kan vara ett bra tillfälle att få en nystart i din privatekonomi. Här är tipsen som kan hjälpa dig och din plånbok genom hela 2024.

2023

Sverige topp tio i finansiell förmåga

Svenska hushåll har rankats som nionde bäst bland 39 länder i en internationell jämförelse av finansiell förmåga. Samtidigt har många svenska konsumenter brister i grundläggande ekonomisk kunskap.

Webbspel om vardagsekonomi lär barn om sparande

Nu lanseras en ny del om sparande i Pengalabbet – ett webbspel för att öka barns kunskaper i privatekonomi. Utbildningsmaterialet är ett samarbete mellan Finansinspektionen och Ekonomiska museet.

FI annonserar i barn- och gravidappen Preggers

Under hösten annonserar FI i appen Preggers, en gravid- och barnapp för föräldrar och blivande föräldrar. Tanken med annonseringen är att öka medvetenheten om projektet ”Ditt barn och dina pengar” som är en del av FI:s arbete med finansiell folkbildning.

FI anordnar öppna seminarier i privatekonomi för allmänheten

Under oktober anordnar FI två digitala seminarier om privatekonomi, ett för ensamstående föräldrar och ett för seniorer. Seminarierna är en del av FI:s arbete med finansiell folkbildning och är ett samarbete inom Nationella nätverket för finansiell folkbildning och varumärket Gilla din ekonomi.

Konsumentskydd, finansiell stabilitet och hållbarhet i fokus för FI i Almedalen

Torsdag 29 juni arrangerar Finansinspektionen, tillsammans med Kronofogden och Konsumentverket, ett seminarium om överskuldsättning i Almedalen i Visby.