Pengalabbet – nytt webbspel för barn om vardagsekonomi

Nu lanseras www.pengalabbet.se – ett webbaserat spel för att öka barns kunskaper i privatekonomi. Utbildningsmaterialet är ett samarbete mellan Finansinspektionen och Ekonomiska museet.

Spelet Pengalabbet är anpassat till undervisningen i hem- och konsumentkunskap på mellanstadiet där privatekonomi är en del av läroplanen men passar också för samhällskunskapen. Spelet är gratis, fritt från reklam och kan även användas av dig som förälder hemma och av äldre barn.

Pengalabbet går ut på att hantera och ta ansvar för en månadslön. Genom att ställas inför olika val och situationer som uppstår i vardagen får barn reflektera över vad i deras vardag som kostar och hur mycket. De får också en ökad förståelse för att olika inkomst ger olika ekonomiska förutsättningar.

– Det är viktigt att barn och unga får kunskaper i privatekonomi säger Sofia Tyréus som är projektledare för projektet på FI. Pengalabbet är ett perfekt verktyg för lärare och föräldrar att på ett lekfullt sätt börja prata pengar.

Spelet har tidigare funnits som en fysisk utställning av Ekonomiska museet 2016 och som en mobilapplikation (app). Dessa ersätts nu av det webbaserade spelet som har uppdaterats och förbättrats.

Spela Pengalabbet på www.pengalabbet.se!

Laddar sidan