Förändrad rutin för att lämna Solvens- och verksamhetsrapport (SFCR)

Från 31 mars vill Finansinspektionen (FI) att försäkringsbolag lämnar sin Solvens- och verksamhetsrapport (SFCR) i såväl pdf- som Wordformat. Skälet till denna förändring är att underlätta för FI att analysera kvalitativ information från försäkringsbolagen.

Finansinspektionen analyserar kontinuerligt kvantitativ och kvalitativ information från försäkringsföretagen, bland annat utifrån SFCR-rapporten.

Från den 31 mars vill FI alltså att försäkringsbolag lämnar SFCR-rapporten både i pdf-format (som tidigare) och i Wordformat.

Rent praktiskt går detta till så att Wordformatet av rapporten lämnas som en bilaga till rapporten i pdf-format i inrapporteringssystemet Fidac.

  1. Klicka på den runda ikonen som innehåller ett "i" när rapporten i pdf-format är uppladdad.
  2. I det fönster som då öppnas finns fyra rubriker. Välj fliken Attachements och bifoga Wordfilen genom att klicka på Attach file.

Skulle det uppstå svårigheter med att lämna rapporten i Word ber vi er kontakta oss.

Om det skulle finnas skillnader i innehållet mellan de olika formaten av samma rapport utgår vi ifrån att de giltiga uppgifterna finns i den rapport som lämnats i pdf-format. Vi är medvetna om att diagram, tabeller och bilder är anpassade till pdf-formatet, vilket kan göra att strukturen förändras vid konvertering till Word. Detta är inget ni behöver åtgärda.

Denna nya rutin gäller tills vidare och kan komma att förändras i framtiden.