Nyheter Marknad

Här listar vi nyheter som handlar om området Marknad.

2017

Fysisk person får sanktionsavgift för marknadsmanipulation i Gabather och Hamlet Pharma

A har på värdepappersmarknaden i handlat aktier i bolagen Gabather AB och Hamlet Pharma AB. Detta har lett till att transaktioner utförts på ett sätt som har gett eller kan förväntas ha gett falska eller vilseledande signaler om tillgång, efterfrågan eller pris på aktierna.

Fysisk person får sanktionsavgift för marknadsmanipulation i Invent Medic Sweden

A har på värdepappersmarknaden köpt en aktie i bolaget Invent Medic Sweden. Köpet har eller kan förväntas ha gett falska eller vilseledande signaler om tillgång, efterfrågan eller pris på aktien.

Fysisk person får sanktionsavgift för marknadsmanipulation i Everysport Media Group

A har på värdepappersmarknaden handlat aktier i bolaget Everysport Media Group. Två köp om en aktie kan förväntas ha gett falska eller vilseledande signaler om tillgång, efterfrågan eller pris på aktien.

Ansökan om auktorisation och registrering av administratör

En fysisk eller juridisk person i Sverige som har för avsikt att agera som administratör för referensvärden måste ansöka om tillstånd hos FI.

Penningtvättsrapport med anvisningar

Nu finns den penningtvättsrapport som ska användas för den årliga rapporteringen från och med nästa år – med det innehåll och det utseende som rapporten kommer att få när det blir dags att rapportera.

Frågor och svar om rapportering av transaktioner till TRS 2

Nu finns frågor och svar om transaktionsrapporteringen till FI:s system TRS 2 enligt bestämmelserna i artikel 26 av EU:s förordning Mifir.

Tillämpning av transparensregler enligt Mifid 2/Mifir för svenska handelsplatser och värdepappersinstitut

2017-12-22 | Esma Nyheter Mifid

FI fastställer anpassningen till de nya transparensregler som kommer att införas den 3 januari 2018 i samband med det nya europeiska regelverket, direktivet och förordningen om marknader för finansiella instrument (Mifid 2/Mifir).

Teknisk standard och rapporteringsmanual för årsredovisningar

2017-12-21 | Esef Redovisning Esma

Europeiska värdepappers- och marknadsmyndigheten, Esma, har publicerat slutgiltig teknisk standard (RTS) för tekniskt format för att rapportera in årsredovisningar (Esef) samt rapporteringsmanual för tekniskt format för att rapportera in årsredovisningar (Esef).

Vanliga fel i AIFM-rapportering

FI har identifierat ett antal vanliga fel i företagens AIFM-rapportering. För att hjälpa företagen med sin rapportering har FI sammanställt de vanligaste felen och beskrivit hur AIF-förvaltare ska fylla i raderna i Esmas blankett.

FI-kommentar om tilläggsmarginalsäkerheter för valutaterminer

2017-12-20 | Eiopa Esma EBA

FI välkomnar och står bakom de uttalanden som de europeiska tillsynsmyndigheterna, Esa, gjorde om tilläggsmarginalsäkerheter för valutaterminer den 24 november 2017.